De radiostudio's van FM Brussel werden vorige week volledig leeggeroofd, maar de zender improviseerde zich na drie dagen terug de ether in. De talentenjacht KlankjOORum van zondag gaat gewoon door en wordt gevolgd door een benefietavond die hopelijk voldoende opbrengt om opnieuw volwaardig radio te kunnen maken.

De studenten van het tweede meesterjaar Radio van het Rits organiseren voor het tweede jaar op rij KlankjOORum , een talentenwedstrijd waarin klank centraal staat. Uit de zeventien inzendingen werden vier muzikale acts geplukt die zowel sterk staan op het podium en ook nog goed klinken via de radio.

De Blote Gitaar, Pieter, Art Toi? en Michael laten zondagavond in de AB zien en horen wat ze zoal te bieden hebben. De winnaar van de 'Grote Prijs Guy Vanhengel', genoemd naar de gulle schenker, duikt binnenkort de studio van De Rockfabriek in voor een professionele opnamesessie. De al even professionele jury met Sofie Buyck van Eden, Daniël Mis van Calibre, Nicolas Vanderveken van Janez Detd en Joris De Voogt en Sacha Vanderspeten van FM Brussel, beslist wie naar huis gaat met het studioticket.


Ronkende namen
KlankjOORum wordt gevolgd door een benefiet voor FM Brussel. Naar eigen zeggen is de radiozender niet klein te krijgen door één tegenslag . De hele infrastructuur van het station moet volledig opnieuw opgebouwd worden en het benefiet moet voor de eerste financiële steun zorgen. Ronkende namen als Lucas Vandertaelen en Luc Janssen (Studio Brussel) dragen alvast hun steentje bij met een gastoptreden. (KDL)

  • Meer info over KlankjOORum en FM Brussel op www.fmbssl.be.