,,Zeventig procent van onze ex-werknemers is alweer aan de slag. Zo is uit onderzoek gebleken'', zegt Koen Carlé, HR-Manager bij FCI. Het bedrijf sluit zeer binnenkort definitief de deuren. Om het personeel toch gemotiveerd te houden wordt wekelijks een televisie verloot.

Zeventig procent van het personeel dat tot voor kort bij FCI aan de slag was, heeft intussen ander werk. Vijftig procent daarvan bekleedt een andere functie.

,,Met de definitieve sluiting in zicht wilden we onze mensen graag een extraatje gunnen, bovenop de premies. Zo ontstond het idee om wekelijks een TV te verloten. Het cadeau valt zeer in de smaak'', zegt Koen Carlé. ,,Alles in acht genomen, mogen we niet klagen over de motivatie van onze mensen''.

Niet iedereen vertrekt tegelijk, wekelijks vallen een aantal mensen af. Vandaag zijn er nog zo'n 100 over van de 370 werknemers.

Monique Heymans (49 jaar) uit Hallaar verliet gisteren voor het laatst de FCI-gebouwen. ,,Ik werkte hier 30 jaar graag, had aangename collega's en goede verdiensten. Jammer dat we sluiten, maar niks aan te doen. 't Is goed geweest. Wij van de A-ploeg hebben alvast afgesproken om elke eerste maandag van de maand samen te komen'', zegt Monique.

,,Het moeilijkste moment was voor mij twee weken geleden, toen verscheidene van mijn directe collega's moesten vertrekken. Doordat ik pas in november jarig ben, misloop ik jammer genoeg mijn brugpensioen. Hierdoor wordt ik werkloos. Na vier maand opzegvergoeding kan de VDAB mij bijgevolg oproepen om ander werk te zoeken''.

Boekhouding en Human Resources zullen als laatsten de gebouwen verlaten. Informatica-mensen blijven, ook na 30 juni nog omdat zij vanuit Mechelen de andere Europese FCI-vestigingen verder coördineren.