Jean-Marie Pfaff opende vrijdagavond de Ieperse Kattenfoor officieel. Het Ieperse stadsbestuur heeft de intentie om de voorjaarskermis uit te bouwen tot een hoogwaardig evenement. Om dit nieuw elan kracht bij te zetten, was een stralende Pfaff het middelpunt van de belangstelling.

De vroegere topdoelman Jean-Marie Pfaff kwam met de helikopter in Ieper toe. Hij werd eerst ontvangen in het kabinet van burgemeester Luc Dehaene, samen met Robert Goethals uit Sint-Jan. Robert Goethals was destijds trainer in Beveren, toen Pfaff er als jonge keeper zijn carrière begon. ,,We hebben wat herinneringen aan die tijd, 20 á 25 jaar geleden, opgehaald. Het was een prettig weerzien'', genoot Jean-Marie Pfaff nog na. Het was trouwens Goethals die Pfaff namens Ieper kon overhalen om de Kattenfoor te komen openen.

Vele tientallen Ieperlingen, jong en oud, verdrongen zich tijdens de rondgang op de foor rond de sympathieke ex-doelman. Als dit een barometer is voor de komende dagen, dan gaat de Kattenfoor een stralende week tegemoet. Met morgen, zondag 16 maart nog een hoogtepunt: de wielerwedstrijd Kattenkoers. (PLI)

  • De Kattenfoor in Ieper blijft nog te bezoeken tot zondag 23 maart.