Bij de Heuvellandse sportraad zijn acht kandidaturen binnengekomen voor de trofee voor sportverdienste 2002. Ook pastoor Norbert Leplae van Loker, die vorige zomer in het nieuws kwam met zijn donderpreek tijdens de uitvaartplechtigheid van motorrijder Dries Spenninck, heeft zich kandidaat gesteld voor de trofee.

Pastoor Leplae motiveert zijn kandidatuurstelling als volgt: ,,Van bij mijn aankomst in de Westhoek, van mijn 40ste tot mijn 56ste jaar, was ik vrijwilliger en bankzitter achtereenvolgens bij voetbalclub Reningelst (KLJ en KAJ), veteranenclub Westouter en voetbalclub Loker. Ik ben 30 jaar lid van de Westouterse turnclub. Op mijn 74ste loop ik nog elke week 3 km ver naar de turnclub. Ik wil aantonen dat men door volharding niet versleten is voor voetbal op zijn 40ste of voor de loopsport op 74 jaar.''

Pastoor Leplae draagt ook nog enkele andere kandidaten voor: An Lambrey, Monique Lambrey en Roland Baert.

De overige kandidaten zijn zaalvoetbalclub Servi, de B-jeugd van Hyacinten Heuvelland, wielrenner Stijn Joseph en secretaris van wielerclub De Verenigde Vrienden Frans Werbrouck uit Wijtschate. (PLI)