Kenneth Staelen uit Watou reed zich donderdagavond iets na 22 uur op de Abeelseweg in Poperinge met zijn auto te pletter op een boom. De wagen brak in drieën. De bestuurder overleed ter plaatse. Kenneth Staelen was pas 17 jaar en reed met een leervergunning, zonder dat daarbij de vereiste begeleider meereed.

Kenneth Staelen (17) reed op de Abeelseweg in de richting van Abele naar Poperinge toen hij donderdagavond kort na 22 uur op onverklaarbare wijze met de wagen van de rijbaan raakte. De wagen knalde op een boom en ontwortelde de boom daarnaast.

Het wrak brak in drieën en de jonge bestuurder werd uit zijn wagen geworpen. Hij overleed ter plaatse.

De jonge bestuurder beschikte nog niet over een rijbewijs, maar enkel over een leervergunning. Dit is een soort voorafgaand stadium, waarbij de bezitter zich verplicht door een bestuurder moet laten begeleiden. Nochtans reed het slachtoffer alleen langs de kaarsrechte Abeelseweg.


Gezin zwaar getroffen
Kenneth Staelen is de zoon van Freddy Staelen en kapster Nadine Deroo uit de Steenvoordestraat 64 in Watou (Poperinge). De jongen woonde bij zijn moeder.

Op woensdag 26 juni vorig jaar verongelukte ook al Michel Saint-Maxent, de vriend van Nadine, toen hij met hoge snelheid bij een inhaalmanoeuvre in de Steenvoordestraat op een tegenligger botste. De 31-jarige man uit Frankrijk was op slag dood.

Nu verliest het zwaar getroffen gezin ook zijn zoon.