Gisteren vierden de laatstejaars in Tielt hun 100 dagen. Dat begon naar traditie in de vroege uurtjes in de Tieltse jeugdcafés. Daarna ging het richting school voor een aangepast programma. Na school vertrok de stoet vanop het Hulstplein waar optredens stonden geprogrammeerd. En 's avonds was er de 2 Level party, Tielts grootste fuif.

Het is 7 uur 's ochtends en toch al bedrijvigheid in de Tieltse jeugdcafés. Daar komen de Tieltse laatstejaars hun 100-dagenontbijt verorberen. Althans in de cafés die open waren. D'Hespe bijvoorbeeld opteerde ervoor om het gebeuren aan zich voorbij te laten gaan. ,,Te hoge loonkost en, als er jongeren in ons café hun eigen alcoholische drank meebrengen, zou het nog onze schuld kunnen zijn'', klinkt het daar. Want zoals elk jaar is er een strikt drankverbod 's ochtends.

Daarna gaan de zesdejaars zoals elke dag naar school. Maar dan voor een aangepast programma. De Bron organiseert een feestmaaltijd; VTI gaat op uitstap. In het Sint-Jozefsinstituut is er quiz, gewonnen door 6 WW trouwens.


Originele outfits
Om vier uur ging de stoet van start. Een kleurrijke bedoening met originele outfits. Sommigen toch: er waren maar liefst drie klassen die alle drie heel origineel voor Schotten gingen. Birger Benoot en Frederik Lamon zijn de opvallendste gezichten: twee dragqueens op torenhoge plateauzolen. 6 haartooi ging getooid in trouwjurken. En 6 handel waren voor één dag allen Bob De Bouwer.

,,De 100 dagen op zich vind ik niet zo speciaal'', zegt Lore Cortvriendt. ,,Het uitkijken naar het einde van het jaar is interessanter. Het mocht wel eens gedaan zijn.'' En zullen zij het maken op de 2 level party die avond? ,,Nou en of!''