Twee agentschappen voor paardenwedrennen in het stadscentrum van Ronse werden donderdag overvallen door gewapende kerels. De overval in het kantoor in de Zonnestraat 59 gebeurde omstreeks 16.30 uur. Een kwartier later was het de beurt aan het kantoor in de Bruulstraat 6.

In het tiercé-kantoor in de Zonnestraat 59, op de hoek met de Victor Lagachestraat, moest uitbaatster Nicole Vincent (29) onder bedreiging van een lang puntig mes de ontvangsten van de dag ten bedrage van 1.500 euro aan twee gemaskerde mannen overhandigen.

Nicole Vincent, die in de Zonnestraat woont, was gisteren nog zwaar onder de indruk: ,,De hold-up blijft mij achtervolgen. Steeds weer komen die afschuwelijke beelden me voor de ogen: de twee mannen met donkere bivakmuts die mij bedreigden.''

,,Eén van de daders kwam hier net voor de overval al binnen'', vervolgt Nicole Vincent. ,,Hij wou een gokje wagen en vroeg mij om uitleg. Plots was hij weer weg. Daarna stond hij met een andere man door het venster te kijken. En toen stonden beiden in een oogwenk voor mijn toonbank. Ik was net aan het bellen. De hoorn werd bruusk uit mijn hand gerukt en ook mijn GSM werd weggegraaid. In het Frans werd de kassa geëist. Ik kreeg de punt van een scherp mes in mijn schouder geduwd. Ik beefde van angst. Ook mijn brieventas moesten ze hebben en de sleutels van het kantoor. Ze draaiden de deur in het slot. Een voorbijganger kon alarm slaan en de politie is mij komen bevrijden. Het waren verschrikkelijke momenten.''


Twee dagen in dienst
Een kwartier later was het de beurt aan het agentschap Ladbroke in de Bruulstraat 6. Daar kwam het tot een handgemeen en vloog de inhoud van de kassa in het rond. Gerant Salvi Tolge, die pas twee dagen in dienst was bij Ladbroke, werd bedreigd met een wapen. Hij verdedigde zich en moest een aantal klappen van zijn belager incasseren. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Twee late klanten deelden ook in de klappen. Tijdens zijn vlucht verloor de overvaller zijn bivakmuts.

Ondanks lichte materiële schade opende het agentschap gisteren al weer de deuren. Volgens Eric Delisse, die er gisteren aan het werk was, werd 700 euro buitgemaakt.

Zondagavond gebeurde ook een gewapende overval op Frituur Roger op de Veemarkt. De zeventienjarige Loïc Michaux moest onder bedreiging van een revolver de opbrengsten overhandigen aan een eveneens Franssprekende jonge man.