Het ACW Waarschoot voerde gisteren samen met de ouderverenigingen van de scholen actie voor een veiligere verkeerssituatie aan de scholen. Om de aandacht te trekken werd aan de schoolpoort een ongeval in scène gezet. Er werden ook affiches en stickers uitgedeeld.

De actie concentreerde zich op de schoolomgevingen van de Schoolstraat en de Verbindingsweg. Ook de hardrijders in de Nijverheidsstraat werden geviseerd.

,,Er wordt aan onze scholen nog veel te snel gereden'', zegt Roger Scheirlynck van het ACW. ,,In de Schoolstraat en de Verbindingsweg hebben we bij het sluiten van de school een ongeval in scène gezet. Zelfs de mensen van het Rode Kruis kwamen er aan te pas. Door een kind onder een wagen te zien liggen, zullen de mensen misschien beter beseffen welk risico ze lopen wanneer ze roekeloos door de schoolbuurt razen. Natuurlijk hebben we ook affiches verspreid met de boodschap Graag Traag . We hebben ook folders verspreid om onze actie te verduidelijken aan de mensen.''

Naast de vraag om trager te rijden, hameren het ACW en de ouderverenigingen er ook op om in de schoolbuurten juist te parkeren. Verkeerd geparkeerde wagens brengen de jonge fietsers nog te vaak in gevaarlijke situaties. De fietsers kregen gisteren ook een fluorescerende sticker. Die sticker kunnen ze op hun fiets of boekentas aanbrengen om de actie te steunen en in het donker beter op te vallen. (JSA)