Kurt Goetgebuer van het Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse Streekproducten in het Groot Vleeshuis heeft gisteren zijn ontslag ingediend bij de provincie. Hij gaat op 1 juni in de Donkersteeg van start met gastenkamers én een delicatessenzaak. Hij neemt zijn intrek in La Petite Provence , vroeger een bekend restaurant dat nu al enkele jaren leeg staat.

Kurt Goetgebuer haalde de voorbije dagen het nieuws nadat hij door de provincie op de vingers was getikt. Hij kreeg te horen dat hij niet meer rechtstreeks met de pers mag praten en dat alle mededelingen voortaan via de persconferenties van de provincie moeten gebeuren. Volgens Kurt is de huidige evolutie gewoon een toevallige samenloop van omstandigheden. ,,Ik heb altijd gezegd dat ik het Vleeshuis wou opstarten tot het goed draaide en daarna andere uitdagingen aangaan. De recente commotie heeft niets te maken met mijn ontslag. Ik was al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor mijn nieuwe zaak. Gisteren zijn de documenten getekend en ik vond het niet meer dan fair om de provincie meteen in te lichten en ontslag te nemen.''

Kurt Goetgebuer blijft nog tot 1 juni promotor in het Groot Vleeshuis. ,,Je zal nog van mij horen want ik plan in de Donkersteeg minstens evenveel acties als in het Vleeshuis'', luidt het. (KVDS)