Het stadsbestuur zegt de huurovereenkomst met de Sint-Niklase Sportkring Excelsior voor sportcentrum Puyenbeke op. ,,Red Star Haasdonk speelt vanaf juli 2002 zijn matchen in de Watermolendreef'', zegt schepen van Sport Urbain Vercauteren (SP). Daarmee heeft het schepencollege een belangrijke beslissing genomen.

De discussie hangt al enkele jaren in de lucht, maar pas nu is de eindbeslissing gevallen in het dossier Puyenbeke. Sportkring Sint-Niklaas is opgedoekt en ging twee jaar geleden samen met Sporting Lokeren. De gloednieuwe fusieploeg haspelde echter zijn topmatchen in Lokeren af. Aan de Belseelse Watermolendreef bleef men verstoken van voetbal op hoog niveau. Tot Red Star Haasdonk opdook. ,,Het schepencollege gaat akkoord om de huidige concessieovereenkomst tussen stad en Sportkring Sint-Niklaas op te zeggen'', vertelt Vercauteren. ,,De gemeenteraad van november 2001 buigt zich over de materie. Wij vinden tevens dat zo snel mogelijk een nieuw contract moet worden afgesloten, maar dan met Red Star Haasdonk. De competitiematchen speelt Red Star in Puyenbeke, zowel eerste elftal als jongeren vanaf 16 jaar. De jongsten blijven in Haasdonk zelf. We moeten nog een aantal zaken afronden, maar daar heb ik vertrouwen in. Ook die overeenkomst willen we in november rond hebben.''

Dat betekent niet dat de relatie tussen stad Sint-Niklaas en Sporting Lokeren/Sint-Niklaas helemaal wordt verbroken. ,,Als de club geïnteresseerd is in jeugdwerking, kan nog geïnvesteerd worden in de accommodatie van sportcentrum Ter Beke in Sinaai'', zegt Vercauteren. ,,De verlichting en pleinindeling kan men verbeteren. Dat veronderstelt wel een degelijke jeugdwerking. Herleving Sinaai zal op de terreinen aan Ter Beke actief blijven. Eventueel leggen wij een bijkomend terrein aan. Dat vierde veld zou op een kostprijs van 1,6 miljoen frank (40.000 euro) neerkomen. Een tribune oprichten of trainingen van de eerste ploeg van Sporting Lokeren/Sint-Niklaas komt niet ter sprake.''(SL)