Na de Vlaamse verkiezingen hakt de nieuwe Vlaamse regering de knoop door in verband met de opvolging van Hilde Houben-Bertrand als gouverneur van de provincie Limburg. SP.A-voorzitter Paul Butenaerts wordt hardnekking genoemd als opvolger.

Hilde Houben-Bertrand wordt 65 in het voorjaar van 2005. En het is nu zeker geen geheim meer dat Houben-Bertrand na haar ,,Ford-uitlatingen'' nog erg geliefd is bij de paarse regering. Als haar opvolger wordt meer en meer Paul Butenaerts (SP.A) vooruitgeschoven. Butenaerts werd de voorbije woensdagavond nog herverkozen tot provinciaal voorzitter.

Butenaerts (62) is van opleiding regent maar vond vooral zijn weg in de partijwerking van de socialisten. Onder Willy Claes werd hij provinciaal secretaris. Hij is de oprichter van het Studiecentrum Willy Claes en is momenteel directeur van Apotheken De Voorzorg. Binnen de partij staat hij bekend als een ,,clever'' man die vooral sterk is in onderhandelingen. ,,Niet om zaken te blokkeren, maar om snel tot oplossingen te komen'' zo heet het. Butenaerts stelde zijn kandidatuur voor provinciaal voorzitter opnieuw, op aandringen van SP.A-voorzitter Steve Stevaert.

Alles zal natuurlijk afhangen van de coalitie binnen de nieuwe regering, maar algemeen wordt aangenomen dat een benoeming van Butenaerts tot gouverneur van Limburg een beloning zou zijn voor zijn jarenlange partij-inzet. (MVZ)