Camping Zomerrust aan de Elewijtsesteenweg in Zemst heeft een week zonder elektriciteit gezeten. Pas gisterenmorgen heeft Electrabel er de stroomvoorziening terug verzekerd. De elektriciteitsmaatschappij had de stroom afgesneden omdat enkele bewoners hun elektriciteitsfactuur niet hadden betaald.

,,En de chaletbewoners die hun factuur wel hadden betaald, zijn hier de dupe van,'' klaagt bewoonster Myriam Claeys. ,, Doordat alle chalets via één punt van stroom worden voorzien, heeft Electrabel de stroom overal afgesneden. Zo werden ook de bewoners die hun factuur wel op tijd betaalden, mee gestraft. De campingbewoners moeten de elektriciteitsfactuur betalen op een gezamenlijke rekening van de camping. De schatbewaarder moet dit dan doorstorten naar Electrabel. Maar omdat sommige bewoners niet betaalden, is er een financiële put, en werd iedereen mee gestraft toen de stroom werd uitgeschakeld.''

,,In totaal loopt de achterstand op tot zo'n 12.500 euro aan openstaande rekeningen. Enkele bewoners die hier vast woonden, zijn gevlucht, en lieten ons achter met de schuldenput. Er zijn hier nu nog zeven bewoners die hier permanent wonen. We hebben nu een advocaat onder de arm genomen om de wanbetalers op te sporen, en desnoods via een deurwaarder beslag te laten leggen, zodat de rekeningen kunnen worden aangezuiverd, en zodat we dit niet meer moeten meemaken. Want het was werkelijk een hel. Ik zat bijna tien dagen zonder stroom. Gelukkig werkt onze verwarming op mazout, zodat we onze chalet wel warm konden houden. Eén bewoonster van de camping krijgt rechtstreeks via de straat elektriciteit. Bij haar konden we een minimumvoorziening van stroom krijgen, door een kabel te leggen en af te takken naar de nog bewoonde chalets. Ik heb hier een hele week de was gedaan met een kleine gloeilamp om licht te hebben, en 's avonds hebben we ons ook met kaarsen moeten behelpen. We zijn blij dat schepen Bob Van Steenbergen bij de elektriciteitsmaatschappij bemiddelde, want anders gingen we een kille winter tegemoet, en dat terwijl we wel onze facturen betalen,'' besluit Myriam. (JHW)