Een woning aan de Ganzenweg 23 in Mollem-Asse is gistermorgen volledig in de as gelegd. Bewoner Dirk Leunis, die alleenstaand is, bleef ongedeerd. Over de oorzaak van de brand tast de brandweer nog in het duister.

door Joris HERPOL

Precies om 5.55 uur kreeg de brandweer van Asse gistermorgen de oproep binnen voor een zware brand in de doodlopende Ganzenweg in Mollem, vlakbij de spoorweg. Daar stond de laatste woning van de straat in brand. De brandweer was snel ter plaatse. Bij aankomst van de spuitgasten sloegen de vlammen al door het dak. Het dak stortte volledig in. Van de inboedel in het huis rest enkel nog zwartgeblakerd puin.

De brand ontstond op de dakverdieping, maar breidde zich razendsnel uit. De brandweer probeerde het vuur onder controle te krijgen door brandende stukken hout en de matras naar buiten te trekken, maar het kon niet baten, de hele woonst brandde uit. Bewoner Dirk Leunis lag op de gelijkvloerse verdieping te slapen en kon op tijd uit de woning vluchten.

De brandweer kwam gistermiddag nog ter plaatse met een pompwagen om er zeker van te zijn dat het vuur niet meer kon opflakkeren. Het was voor de brandweer geen eenvoudige klus om door het smalle straatje te manoeuvreren. De andere bewoners moesten hun wagen verplaatsen om de brandweerwagen tot aan het geteisterde huis te laten rijden. De woning is onbewoonbaar, de bewoner moet tijdelijk een ander onderkomen zoeken.


Buren merken brand op
De woonst van Dirk Leunis is helemaal achterin de straat gelegen. Buren merkten het vuur op.

Buurman Rudy Van der Slagmolen: ,,Mijn echtgenote Jeanine zag de vlammen en maakte onze kinderen Kim, Sven en Joeri wakker. Dirk Leunis woont in het huis dat afbrandde. Hij werkt bij Delhaize in Zellik. Ik ben trouwens een collega van hem en woon hier al heel mijn leven in deze straat, vlak naast mijn ouders. Ikzelf was aan het werk en heb de brand niet gezien'', besluit Rudy. Zoon Joeri zag de vlammen wel. ,,Ik was wakker en zag de vlammen meters boven het dak uit schieten'', getuigt Joeri.