Kabaal, de populaire coverband uit Pepingen, viert zaterdag in De Cam in Gooik zijn tiende verjaardag met een jubileumconcert. Kabaal is de verzamelnaam voor Piet Godefroy (zang), Kris Vandevelde (drum), Wim Abraham (gitaar), Geert Vandesande (bas), Kristof Duran (keybaord) en Olivier Beroudia (gitaar).

Toen de zes vrienden tien jaar geleden voor de gelegenheid eens samen aan het repeteren sloegen, was er geen haar op hun hoofd die dacht dat Kabaal het tien jaar zou uitzingen. Maar het klikte en nog steeds komt de band éénmaal per week samen om bij te praten en natuurlijk muziek te maken.

Kabaal geniet in Pepingen en omgeving ondertussen een stevige reputatie als coverband van zowel Nederlandstalige als anderstalige pop- en rocksongs. De groep stond al op vele podia van allerlei festiviteiten. Onder meer zijn ze vaste waarde op de Promsconcerten in Pepingen. Op hun muziektonen werden op huwelijksvieringen in de regio al heel wat traantjes weggepinkt.

Met het jubileumconcert wil Kabaal zijn fans bedanken voor tien jaar trouwe dienst en hen bewijzen ze het na tien jaar nog niet verleerd zijn. ,,Ook al hebben we misschien onze naam niet mee, onze muziek gaat toch verder dan onze naam zou doen vermoeden'', glimlachen de muzikanten. (IDH)

  • Jubileumconcert door Kabaal op zaterdag 11 oktober om 20.30 uur in De Cam in Gooik. Een toegangskaartje kost 3 euro.