Muziek zit zanger-acteur Eric Baranyanka in het bloed. Zopas bracht hij met Sunshine een eerste solosingle met een aanstekelijk deuntje.De single is het voorproefje van een reeks concerten waarmee hij langs de Vlaamse podia wil toeren. Ondertussen werd de Lembekenaar met Burundese roots ook vast panellid in het Swingpaleis.

Voor het grote publiek je leerde kennen was je al jaren actief als muzikant in allerlei groepjes. Keer je na de musicals en theaterproducties terug naar je grote liefde, de muziek?

,,Ik heb me ontzettend geamuseerd in de musicals Alladin en Romeo en Julia maar ik voel me in de eerste plaats muzikant. Dat ik nu een single uitbreng heeft veel met het instand houden van dit imago te maken. Ik ben niet enkel Eric van de Ketnetband of de geest in Alladin. Ik ben vooral een duizendpoot die met alles tegelijk wil bezig zijn. Dat ik deze single kan maken, is eigenlijk een luxe. Ik doe het volledig in eigen beheer. Ik leef helemaal niet anders dan ik vroeger deed voor mensen me op straat herkenden. Alleen investeer ik het extra budget dat binnen komt in mijn muziek. Dat maakt me gelukkig. Of mensen mijn nieuwe single goed vinden of niet, is eigenlijk niet echt belangrijk. Ik ben er tevreden over en dat telt. Ik omring me hiervoor ook met mensen die ik echt graag heb, die niet enkel over business praten maar ook over het leven. Het moet allemaal plezant blijven''. Hoe moeten we je single plaatsen tussen al je andere activiteiten?

,,Er echt middenin. Want ik blijf verder werken met de Ketnetband. Dat doe ik bijzonder graag omdat de respons van de kinderen zo leuk is. Mijn Babbelboomverhalen waarmee ik met Afrikaanse verhalen de scholen afloop, loopt ook zeer goed en hoop ik verder te laten evolueren naar een Afrikaanse musical. Ook mijn vroegere band The Nile bestaat nog steeds en daar treed ik ook nog mee op. Ik wacht af wat Sunshine gaat geven maar er staat er al een tweede klaar om uitgebracht te worden''.

Tegenwoordig ben je elke vrijdagavond te zien in het Swingpaleis op TV1. Hoe valt dit mee?

,,Een heel toffe ervaring. Ik zit twee op drie afleveringen in het mannenpanel en we amuseren ons te pletter. Ik heb hier al heel goeie vrienden aan over gehouden. En weet je wat merkwaardig is? Ik kom hier ook veel oude vrienden van vroeger tegen. Jan en Peter Van Laet, de broers Wauters, Bob Savenberg, Wim Soetaer,. Allemaal mensen uit de Zennevallei. Dan kruipen we samen en beginnen in ons dialect. Veel mensen weten niet eens dat wij vroeger samen op café zaten en zo. Het is me nogal wat op muzikaal gebied in deze streek. Of waar een klein valleitje groot kan in zijn.''. (IDH)