In Mechelen zijn in de loop van donderdag een aantal autodieven druk aan het werk geweest. Of ze namen de auto mee, of ze haalden er de nummerplaten af of ze ontmantelden de wagen gedeeltelijk. Anderzijds werd een eerder gestolen wagen ook teruggevonden.

Aan de Hogeweg wisten de dieven tal van onderdelen weg te nemen van twee wagens die geparkeerd stonden op een privé-domein achter een woning. De dieven gingen zelfs zeer deskundig te werk. Aan de Leuvensesteenweg vezen ze ongezien zowel de officiële als de duplicaatnummerplaat af van een VW Golf die langs de weg geparkeerd stond.

Aan de Peter Benoitstraat braken ze eerst binnen in een woning en gingen er dan vandoor met de wagen van de bewoners. Aan de Wittebroodstraat slaagden ze er in aan de haal te gaan met een aldaar geparkeerde Ford Fiësta.

Aan de Hogeweg en aan de M. Gandhistraat werd telkens geprobeerd een wagen open te breken. Die pogingen mislukten, al werden de wagens erg beschadigd.

Aan de Peter Benoitstraat werd dan weer een wagen teruggevonden. Die bleek de dag voordien gestolen te zijn aan de Leuvensesteenweg. Alvorens de wagen achter te lazen hebben de dieven er eerst het brandblusapparaat in leeg gespoten. (RBZ)