Het derde Student Welcome Concert (SWC) in Kortrijk was ook de derde voltreffer op rij. De studenten genoten van het samenzijn met lotgenoten. Kortrijk zet zich de tweede donderdag van oktober muzikaal op de kaart. En dat weten ze elders ook ook, want de studenten kwamen van overal.

Een pluim voor de organisatoren, die een speciaal podium creëerden voor mensen met een handicap. Voor hun moed ook om, ondanks de financiële risico's, te blijven doorgaan. Jürgen Creyff van De Kreun bijvoorbeeld staarde in opperste geluk naar boven: ,,Voor de derde keer op rij, daarvoor staar je al eens naar het zwerk. Het is een dubbeltje op zijn kant. Maar zie, de weergoden zijn met ons. Vorig jaar hadden we natuurlijk 't Hof Van Commerce, maar ik schat toch weer 4 á 5.000 toeschouwers. Zonder echt te weten hoeveel er aan de afterparties deelnamen.''

Het concert is meer dan een muzikaal gebeuren, zeggen de organisatoren. Het is een signaal om in de Kortrijkse binnenstad plaats te maken voor eigenzinnige rocken creatieve jongerencultuur. Het is ook een echte Franco-Belge in het kader van het grensoverschrijdende project PassPartout.


onsVorigMoonlake
Juist, er was de nieuwe Rijselse hiphoprevelatie Da Hypnotikopluisterden. Maar met het plaatselijke Moonlake (te bescheiden die jongens, na de problemen met de platenmaatschappij?) moet de regio zeker niet onderdoen. Het wordt timmeren aan de weg, maar hoger scoren doet Moonlake zeker nog.

Dat Janez Detd de jonge tieners (ja, ze zijn er ook, de 15-17-jarigen) bekoorde, zal wel aan hun stijl liggen. Die jongeren konden dan netjes naar huis om 's vrijdags weer school te lopen. Das Pop (what's in a name) is dan weer voor de iets meer belegen muziekfanaat. De set was uitstekend, de sfeer los en vrolijk.

Het afval werd gistermorgen met enig gefrons verzameld, het terrein ontruimd. Het academiejaar kan nu echt starten. Voor sommigen was vrijdag 10 oktober de eerste brosdag.