Voor de Hoogleedse muziekverenigingen was 2003 een echt feestjaar. Niet alleen vierde de fanfare De Verenigde Vrienden zijn 175ste verjaardag, de jubileumeditie van de Night of the Punch is net achter de rug. Als klap op de vuurpijl plant de Hoogleedse Drumband, ter gelegenheid van zijn 15de verjaardag, een 1ste drumbandfestival op zondag 19 oktober.

Dirigent Bart Leflere: ,,Ikzelf ben als Roeselaarnaar vijf jaar geleden toevallig in de Drumband verzeild geraakt. Ik heb het roer overgenomen van Kris Declercq, de vorige dirigent. En het moet gezegd: ik heb het hier best naar mijn zin. De Drumband is niet groot, maar heeft wel een trouwe aanhang. In totaal telt de Drumband 17 leden, waarvan de jongste 10 is en de oudste 44. Het gros van de leden is 16 á 17 jaar oud. Ons ledenaantal is altijd vrij stabiel geweest. Het verloop is minimaal.''

Maar wie de Drumband vervoegt, wordt geacht te zweten. Op maandag vindt een algemene repetitie plaats, op donderdag en zaterdag zijn er partiële repetities. Een werkgroep stak zijn schouders onder de jubileumprogrammatie: Tomas De Meyer, Kris Declercq, Luc Devriendt, Bernard Denys en Bart Leflere.

Vanaf 13 uur vinden op zondag 19 oktober doorlopend workshops plaats in De Gulden Zonne, dit in samenwerking met Drum & Co en de Muziekfabriek uit Gits. Concreet gaat het om interactieve djembésessies. Vanaf 15 uur vinden wandelconcerten plaats op straat door de Drumband Klerken, Beverley Drumband Beveren en Drum Spirit Dadizele. Om 17 uur gaat in De Gulden Zonne een showtaptoe van start. Blikvanger is het internationaal gekende Drum Spirit, gespecialiseerd in het figuren maken door de muzikanten.