Tijdens de derde dag van het Sportlint werd gisteren het traject van Kluisbergen naar Zegelsem afgelegd. Bedoeling van dit Sportlint is de sportclubs in de kijker te plaatsen. Gisteren waren het de plaatselijke schoolkinderen die hun bijdrage in de lange estafette leverden.

Het Sportlint is een tiendaagse sportieve estafette, van Knokke-Heist tot het Limburgse Stokkem-Dilsen. Het startschot werd gisteren gegeven in het Kluisbos. Vandaar reden de kinderen naar Nukerke. Daar zorgden de leerlingen van de vrije school met steps, inlineskates en fietsen voor de verplaatsing naar Etikhove.

In Maarke-Kerkem zorgde de gemeenteschool voor een originele tocht met skilatten vastgemaakt op sleeën. En zo ging de tocht verder via Schorisse, Sint-Kornelis-Horebeke tot in Zegelsem.

Alle etappes verliepen vlot: veilig onder politiebegeleiding en met de hulpdiensten van Bloso steeds in de buurt. Na elke overname door een andere school werden de kinderen bedankt met een drankje en een sportief gadget: een bandana.

Toch is het fietsen in een grote groep niet steeds even makkelijk, zo lijkt: ,,Soms stoppen ze zomaar voor onze neus, en dan valt mijn ketting eraf'', zei Youness. Velen vonden ook dat het te traag ging, anderen vonden het dan weer lastig: ,,Zoveel bergen dat er hier zijn'', zuchtte Elise. Maar Maria vond het best de moeite: ,,We hebben een leuke bandana gekregen.''