De hitte van de voorbije weken speelt ook de Zuidkermis parten. Opvallend minder mensen komen in de namiddag een kijkje nemen op de grote foor. Pas tegen de avond aan, als het wat begint af te koelen, draaien de attracties en kraampjes op volle toeren.

Hoewel de kermis elke dag vanaf 15 uur open zou moeten zijn voor het publiek, valt er op dat ogenblik nog niets te beleven. Op een eenzame zwerver na, op zoek naar wat water en voedsel, waagt geen kat zich buiten. De mensen blijven op het heetst van de dag liever binnen en doen zo weinig mogelijk inspanning.

De meeste uitbaters van attracties openen pas rond vier á vijf uur in de namiddag, wanneer de hitte draaglijker wordt. Tegen de avond aan stromen groepjes jongeren toe om de meest sensationele toestellen uit te proberen.


Politie opvallend aanwezig
Ook opvallend dit jaar is de dalende criminaliteit op de Zuidkermis. Tijdens de eerste week van de 'foor' noteerde de politie amper tien misdrijven. Dat is volgens de politie te danken aan het feit dat de agenten uitdrukkelijker patrouilleren dan andere jaren. Altijd zijn er dertig agenten op het terrein, die opereren vanuit een mobiel kantoor in de Huidevettersstraat. Ook na sluitingstijd is er nog politie te zien langs de vele attracties. (EVE)