De Schepdaalse Kraanstraat wordt volledig vernieuwd. De werken zijn net begonnen en duren minstens zes maanden. Ze gebeuren in verschillende stappen. Voorlopig is er geen omleiding maar wanneer het wegdek heraangelegd wordt, komt die er wel.

De werken in de Kraanstraat zijn in de eerste fase: ze vinden plaats van de grens met Sint-Martens-Bodegem tot Brugstraat. Daarna volgen het gedeelte van de Brugstraat tot de Koutergatstraat en van de Koutergatstraat tot de Jan de Trochstraat.

De eerste stap is het volledig vernieuwen van de nutsleidingen, de elektriciteit wordt ondergronds gebracht. Daarna wordt een gescheiden riolering aangelegd en wordt het wegdek vernieuwd.

,,Op sommige plaatsen zijn er voetpaden, maar niet overal omdat de straat niet breed genoeg is'', zegt schepen van Openbare Werken, Walter Zelderloo. ,,We kiezen ook voor een smalle rijweg van ongeveer drie meter. Er zijn hier en daar wel uitwijkstroken. We houden het zo smal om de snelheid naar beneden te halen en om het sluipverkeer tegen te gaan. We willen de chauffeurs ontmoedigen om via de Kraanstraat te rijden. Er komen ook twee verkeersplateaus aan de kruispunten''.

De werken duren waarschijnlijk zo'n zes maanden en kosten 1 miljoen euro. Voorlopig is een omleiding niet nodig maar als de werken aan het wegdek zelf beginnen, komt die er wel. Door het werken in fasen kan die omleiding beperkt blijven.

(LVD)