Slecht 25.000 van de 250.000 bezoekers aan het Oostendse kunstfestival Theater aan Zee betaalde dit jaar een ticket. Vooral dagjesmensen genoten van de spektakels, die ze onderweg leerden kennen. ,,Door het goede weer kenden de gratis openluchtoptredens en het straattheater een uitzonderlijk succes'', bevestigt Peter Craeymeersch, toerismedirecteur in Oostende.

De organiserende vzw Tartart werd door Toerisme Oostende wandelen gestuurd met de vraag het festival naar het voorjaar te verplaatsen. ,,Wij willen dit topevenement behouden in de zomer. Er is dus geen sprake van een verhuis naar het voorjaar'', stelt Peter Craeymeersch.

Het zaterdag afgesloten theatergebeuren lokte ook dit jaar weer 250.000 kijklustigen. Opvallend is dat slechts 10 procent van de toeschouwers een plaatsje reserveert voor een binnenspektakel. De overige 225.000 mensen genieten gewoon op straat van de grote en kleine spektakels. ,,Maar 25.000 tickets voor betalende voorstellingen is heel hoog hoor. Voor de meeste optredens waren de zalen gewoon volzet'', aldus nog toerismedirecteur Craeymeersch.

Toerisme Oostende besliste eerder al dat de bijdrage van 375.000 euro voor het festival in 2004 niet wordt opgetrokken.