De twee slachtoffers van het spectaculaire ongeval vorige vrijdag in de Leie in Kortrijk worden allebei in Izegem begraven, maar niet op dezelfde dag.

De uitvaartdienst voor Stijn Heyman (22) uit Kachtem vindt plaats op zaterdag 16 augustus om 10.30 uur in de kerk St. Jan Baptist in Kachtem. De begrafenis van Andy Devolder (23) wordt donderdag 14 augustus om 11.30 uur in de Heilig-Hartkerk van Izegem gehouden.

Stijn en Andy verdronken vrijdagochtend rond 5 uur in de Leie, nadat Stijn in de Budastraat -- net voor het kruispunt met de Broelkaai -- de controle over het stuur van zijn wagen verloor. De auto kwam op het dak terecht en zonk naar de bodem. De jongeren zaten gevangen in de modder en het duurde tot 7 uur voor een kraanauto het voertuig uit het slijk kon hijsen.

Stijn Heyman woonde nog bij zijn ouders, zijn broer Jeroen en zijn zus Bieke in de Pieter Boncquetstraat 23 in Kachtem. De jongen werkte als opvoeder in Huize Tordale in Torhout. Bouwvakker Andy Devolder, afkomstig uit Roeselare, woonde ook lange tijd in Izegem.