De Scheldewijding en de Doelse Feesten lokken een trouw publiek naar het Scheldedorp. Mede door het zonnige weer, kwamen enkele duizenden bezoekers met de fiets tot in Doel. De overzetdienst Lillo-Doel kende piekmomenten in de namiddag.

Vorig jaar was het weer wat spelbreker. Dit jaar was het wel zomers maar voor sommigen blijkbaar dan weer net iets té warm om echt de massa te lokken.

De inrichters bewezen alvast dat ze na een overgangsjaar, meer kaas hebben gegeten van het organiseren van feesten. Al doende leert men. Vorig jaar leek het er nog op dat met de moeilijke situatie waarin Doel was terechtgekomen de Scheldewijdingsfeesten een stille dood zouden sterven. De oprichting van een nieuw comité zorgde echter voor een nieuwe impuls.

,,Dit jaar probeerden de verschillende comités betrokken bij de feesten het nog beter te doen'', aldus mede-organisator Rudiger Van Buel. ,,Waren er vorig jaar hier en daar nog lege plekken in het dorp, dan was nu alles ingenomen door de diverse markten, voor demonstraties, animatie en muziek. Voor de rommelmarkt kenden we een recordopkomst, zodat we nog bijkomende straten konden vullen. Een paradepaardje was zeker het onderdeel oude ambachten.''

Na de Scheldewijdingsmis, de traditionele Schelde- en bootwijding, kon je zondagnamiddag in Doel in omzeggens elk straatje en achter elk hoekje wel van een activiteit genieten. Tijdens de zwoele zomeravond konden de laatblijvers zondagavond nog van muziek genieten in het gemeenschapshuis De Doolen. Dat was omgedoopt tot de tweede Rock-i-Doolen met diverse optredens.