Zondagmorgen omstreeks 8 uur heeft een monovolume de woning van het gezin Michel Verschelden-Dondt in de Zulzekestraat geramd. De bestuurster van de volumewagen heeft na het ongeval vluchtmisdrijf gepleegd. De brandweer van Kluisbergen werd opgeroepen om de muur te stutten.

,,Het was een enorme klap. Wij schrokken ons nogal een hoedje. Het was net een ontploffing. Op het eerste moment wisten we niet wat er aan de hand was'', vertelt de vrouw van Michel Verschelden.

,,Ik ging aan het venster kijken en zag een vrouw achteruit rijden. Door de enorme klap ging er bij mij nog niet meteen een belletje rinkelen van wat die bestuurster eigenlijk deed in onze tuin. Gelukkig is onze buurman alert geweest en heeft hij het eerste deel van de autonummerplaat kunnen noteren en zal de aanrijdster hopelijk kunnen worden opgespoord'', vertelt de vrouw.

,,Onze woning staat nochtans aan het eind van de straat. Waarschijnlijk heeft de bestuurster de controle over het stuur van haar wagen verloren en heeft zij zich via ons grasplein en onze beplantingen een weg gebaand naar onze woning.''

De schade aan de woning is aanzienlijk. De muur waartegen de wagen is aangereden is erg beschadigd, maar ook binnen valt heel wat schade te betreuren. Zo is een radiator die achter de muur stond, helemaal geplooid. (FO/JV)