In Vlaams-Brabant is RGR Boenkradio al tien jaar een begrip. Marc Holemans begon in 1991 met zijn vrije radio en één frequentie. RGR blijft na een decennium dé lokale radio met ambitie en een uitzonderlijke uitstraling naar de jeugd. De nieuwe RGR 2 in Leuven vult een behoefte in voor wat minder jonge mensen. In stilte wordt gewerkt aan een derde product in de Leuvense lokale radiowereld.

Het is feesten geblazen bij RGR. De lokale radio, die door zijn professionele aanpak overleefde tussen de andere ,,vrije'' radio's is een aaneenschakeling van successen. Een decennium geleden startte RGR met één frequentie in Leuven, tien jaar later zijn dat er zeven geworden met onder meer Leuven 2, Westerlo, Tienen, Aarschot en Overijse. Deze maand komt daar nog een nieuwe lokale zender bij die zich richt op Kampenhout en Mechelen. The powerstation zorgt nog steeds voor dansmuziek volgens de modernste trends. ,,Vooral het boenk- en dance-geweld zou het jonge volkje moeten aanspreken'', vond Marc Holemans en gelijk had hij want na al die jaren kwam er nog steeds geen deuk in het opzet.

,,RGR 2 (104.9) in Leuven doet daar wat afbreuk aan en richt zich als ,,the classix station'' tot luisteraars die muziek uit de jaren tachtig en negentig appreciëren. Uit een behoeftenonderzoek bleek dat hiervoor nog een markt bestaat'', aldus Peter Sweeck.


Regionaal
Volgens Peter Sweeck heeft RGR-radio niet de ambitie uit te groeien tot een radioketen voor heel Vlaanderen maar blijft men bij een regionale bestrijking. Dat moet dan volgens Sweeck in de beste omstandigheden en met de beste programma's en mensen. RGR telt tien medewerkers. Hevige concurrentie en een groeiend radionetwerk in Vlaanderen hebben het RGR FM verhaal niet kunnen stokken. RGR is nog steeds de meest beluisterde radio in Vlaams-Brabant.

Bij het tienjarig bestaan van RGR wordt een vernieuwde en opgefriste website voorgesteld nadat eerder 72.000 bezoekers aanlogden. Zo is RGR ,,worldwide'' te beluisteren.

In de stadsfeestzaal van Aarschot viert men 10 jaar RGR op dinsdag 14 augustus met optredens van de vedetten die RGR groot maakten met onder meer Lasgo, Zippora, Cisko Kid, Kate Ryan, Da Dick & Da Boy Tommy en vele anderen. RGR bracht bij de tiende verjaardag ook een dubbel-CD uit met het beste uit de boenkende 40 van nu.  • Info RGR op www.rgrfm.be of bij Peter Sweeck op 0475-58.31.88.