De Antwerpse politie heeft vrijdagochtend een meer dan drie uur durende klopjacht ontketend op een agressieve 21-jarige man. Die maakte gewapend met een mes de omgeving van de Charles De Costerlaan op linkeroever onveilig. Daarbij werd één buurtbewoner neergestoken. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is aan de beterhand.

De amokmaker zakte donderdagavond om 21.30 uur af naar het appartement van zijn 36-jarige ex-vriendin in de Charles de Costerlaan. In haar woning op de veertiende verdieping kwam het tot een handgemeen. De man sloeg zijn ex-vriendin en haar twee kinderen en bedreigde ze daarna met een mes. De drie slachtoffers konden ontsnappen en sloten hun belager op in het appartement.

In zijn razernij sloeg de man de inboedel van het appartement aan diggelen. Eer de politie ter plekke was, had de man via een reservesleutel het appartement kunnen verlaten.

De situatie verergerde toen de wildeman in de inkomhal van het appartementsgebouw op een 38-jarige flatbewoner stootte met wie hij ooit een woordenwisseling had. In zijn razernij stak hij de man een mes in de hals.


Gewond
,,De man is tegen de grond gegaan'', zegt Nathalie Gauvin, die op de vierde verdieping van het appartementsgebouw woont. ,,Met veel moeite is hij in de lift gesukkeld. Voor m'n deur is hij in elkaar gezakt. Hij kon nog net op de deurbel drukken. We hebben de man de eerste zorgen toegediend, nadien is hij afgevoerd per ambulance. Het zag er aanvankelijk niet goed uit. Hij verloor veel bloed. Maar ik heb ondertussen vernomen dat hij aan de beterhand is.

In zijn weg naar buiten kreeg de geweldenaar het ook nog aan de stok met twee tienermeisjes. Met een van hen, een 13-jarige, had de verdachte ook al woorden gehad. Het meisje moest dat bekopen met een messteek, maar liep slechts een oppervlakkige schaafwonde op.

De politie zette daarop de grote middelen in om de dader, die zich nog in de omgeving bevond, te klissen. Daarbij werd de omgeving van de Charles de Costerlaan hermetisch afgesloten. Met politiehonden en een ladderwagen van de brandweer werd urenlang naar de dader gezocht. Pas omstreeks 3.45 uur werd uiteindelijk de ware dader gevonden. Hij zat verscholen in het struikgewas in de Ernest Claesstraat. Momenteel wordt onderzocht of de man onder invloed van drank of drugs was. Hij zou geen bekende van het gerecht zijn.