Een positieve groepssfeer creëren kan door dansen. Erik Walkiers kwam op het idee en ontwikkelde teamspirit-building door dans. ,,Hierdoor komen de mensen dichter bij elkaar en worden de werkprestaties bevorderd. Enkele bedrijven speelden al op het nieuwe concept in'', vertelt de dansleraar.

,,Ik kreeg een tijdje geleden enkele vragen van bedrijven of ik hun personeelsfeestje, met een maaltijd en een discobar achteraf, wou omturnen tot danslessen in een amusante sfeer. Daardoor groeide bij mij het idee om bedrijven de kans te bieden om aan teamspirit-building door dansen te doen. Op dezelfde manier zoals heel wat bedrijven gaan raften of mountainbiken om de teamgeest te bevorderen'', schetst Erik Walkiers het concept.


Werkuren
,,We bieden een totaalconcept aan van een drietal uur waardoor de personeelsleden mekaar beter en anders leren kennen. De dansteamspirit-building doen we 's namiddags in ons dansinstituut. Deze namiddagvullende activiteit loopt gelijk met de werkuren van het bedrijf, dat bovendien de kosten volledig kan inbrengen.''

,,De soorten dansen variëren sterk. We hebben een uitgebreid gamma dat gaat van moderne tot solodansvormen. Ook groepsdansen zoals cha-cha, disco-swing, merengue en salsa komen aan bod. Het is zelfs niet nodig dat er eveneel vrouwen als mannen zijn. Daaraan wordt via het soort dansen een mouwtje gepast. We proberen alvast een goede sfeer te creëren en de deelnemers op korte tijd met enkele dansen vertrouwd te maken. Uiteraard zorgt een drankje tussendoor voor de nodige verpozing'', besluit Erik Walkiers. (BTL)  • Info bij Erik Walkiers, Aarschotsesteenweg 2 in Lier (03-480.30.30) of mailen naar dansinstituut.walkiers@pi.be.