Als seizoensafsluiter brengt de KLJ van gewest Waregem-Avelgem (Warav) heden zondag 12 augustus op de achtergelegen terreinen aan café De Trompet, Oudenaardsesteenweg in Avelgem, een groot sportfeest, waaraan zowat tweehonderd jongeren deelnemen.

Het KLJ-sportfeest van gewest Warav is de jaarlijkse competitieve afsluiter van het werkjaar voor de afdelingen van Anzegem, Deerlijk, Heestert, Ingooigem, Tiegem, Oeselgem, Waregem en Avelgem. Telkens houdt Warav die happening in een van de partner-gemeenten, dit jaar in Avelgem.

,,De afdelingen spelen tegen elkaar. Geen voetbal of volleybal maar typische KLJ-proeven: een piramide bouwen, touwtrekken, volksdansen, vendelen, wimpelen, estafetteloop en volksspelen. Vooraf stelt elke Warav-afdeling zich voor. En dan kan het beginnen. Neen, het is nu zomaar voor de fun dat we spelen. Elke groep zal het uiterste van zichzelf geven om als eerste op het podium te staan. Dat is elk jaar het geval'', verduidelijkt woordvoerder Geert Demasure.

Na afloop mogen alle KLJ'ers dan nog eens nakaarten over de gemiste kansen, in Salons Regency, Leopoldstraat 7. Om 20.30 uur staat daar een groot bal op het programma.

Het daaropvolgend weekend is het de KLJ-Avelgem zelf die dan in eigen kring het werkjaar afsluit. Dat gebeurt tijdens de Hoevefeesten van 18 en 19 augustus op de boerderij van Johan D'Haeye, Knobbelstraat 24.

Geert Demasure: ,,We hebben er al jaren ons lokaal. Wat we er organiseren? Zaterdagavond een stevige fuif en zondagnamiddag een vijfkamp met pony's en paarden. Tussendoor ook een demonstratie dressuur. Met dat feest promoten we ook een beetje onze werking. Want veel nieuwe leden komen er niet meer bij. De Avelgemse jeugd heeft blijkbaar alternatieven.'' (DJW)

Sportfeest KLJ: zondag 12 augustus vanaf 13.30 uur aan café de Trompet, Oudenaardsesteenweg, Avelgem. Hoevefeesten KLJ-Avelgem: zaterdag 18 en zondag 19 augustus, hoeve Johan D'Haeye, Knobbelstraat 24, Avelgem. Inlichtingen: Geert Demasure (0478-45.63.77).