In totaal tien kandidaten doen dit weekend in Ingelmunster een gooi naar de titel van ,,Miss Menne 2001''. De ludieke missverkiezing is een van de hoogtepunten van de 23ste Mennefeesten. Met de verkiezing is een prijzenpot gemoeid van 150.000 frank. Ook het optreden van Will Tura, die al voor de vierde keer naar de Menne komt, moet zoals jaarlijks de massa lokken.

De missverkiezing op de Menne is aan de tweede editie toe. ,,Twee jaar geleden kwamen de kandidates van Miss Belgian Beauty langs op de Menne. Dit zette ons toen aan het denken: waarom zouden we zelf geen missverkiezing organiseren'', vertelt bestuurslid Ronny Corneillie. ,,De verkiezing had onmiddellijk succes. Liesbeth Vanneste uit Ardooie werd finaliste.''

Dit jaar nemen opnieuw 10 gegadigden deel. ,,Bedoeling is dat er na een eerste ronde nog vijf overblijven. De kandidates krijgen diverse proeven voorgeschoteld: onder meer improvisatie, een behendigheidstest, een podiumact. Het komt er vooral op aan geen podiumvrees te kennen. We mijden bewust badpakken defilés en dergelijke. We houden het eerder ludiek, op niveau'', schetst Ronny.


Will Tura
Zaterdag staat een vakantieshow geprogrammeerd op de Menne-affiche. Vanaf 20 uur treden Bart Kaell, Vanessa Chinitor, Tina Bride, Mc Kenzie feat. Jessy en dj's da Rick en da Boy Tommy op. Vooraleer het zover is, is er om 9 uur een grote vinkenzetting en om 14.30 uur de Clown Rocky's Safarishow: een gratis kinderprogramma met liedjes, spelletjes en goochelen. Aansluitend is er een tekenwedstrijd.

Zondag 12 augustus wordt naar traditie omschreven als de Mennehoogdag. Om 10 uur is er een eucharistieviering in de feesttent, gevold door een zomers aperitief. Om 14.30 uur vangt de missverkiezing aan. De hele show wordt gepresenteerd door Geert D'Haene en tussendoor zijn er optredens van de Ricardo's. Om 18 uur volgt de Menne-explosie met gratis verdeling van vier varkens aan het spit. Om 20 uur treedt Will Tura live op op de Menne. (FM)  • De feesttent van de Menne wordt opgetrokken in de Zwanestraat in Ingelmunster. Kaarten voor de vakantieshow kosten 250 fr. in voorverkoop, 300 fr. aan de deur. Voor Will Tura betaal je in vvk 500 fr. en add 600 fr. Er zijn ook weekendkaarten te verkrijgen aan 600 fr. Die kunnen telefonisch besteld worden op 051-48.95.06