Voor de tweede maal in enkele weken tijd werd ingebroken in een aantal bedrijven in de regio Tielt-Ruiselede. Ook dit keer hadden de dieven alle aandacht voor geld. In de meeste gevallen proberen ze de brandkast open te branden. De laatste inbrakenreeks dateert van woensdag 25 juli. Toen hadden ze Ardooie, Tielt en Pittem gekozen als werkterrein.

De politiediensten en het labo van de vroegere gerechtelijke politie hadden vrijdagvoormiddag de handen vol met het vaststellen van enkele inbraken in bedrijven. Uit Tielt kwamen drie meldingen binnen. Onbekenden hadden ingebroken in het bedrijf Vulkoprin in de Herdersstraat, gelegen op het industriepark Zuid. Het bedrijf maakt wielen voor heftrucks en internationaal transport maar leverde bijvoorbeeld ook de wielen voor de attracties in het Nederlandse pretpark de Efteling.

,,In ons bedrijf werd ingebroken in de kantoren. De dieven lieten alles staan en hadden blijkbaar enkel en alleen interesse voor geld. De brandkoffer werd opengesneden en een geldsom werd gestolen. Een inventaris van de dienst boekhouding zal duidelijk maken hoe groot de buit was'' zegt zaakvoerder Jan Maes.

Bij de buren, de aardappelgroothandel Warnez aan de Marialoopsesteenweg, poogden de dieven in de brandkast te geraken. ,,De brandkast werd open geplooid. Gelukkig stak er niks in. We hebben wel schade aan binnen en buitendeuren'' vertelt de zaakvoerder. In het bedrijf Warnez stelden de dieven zich tevreden met enkele cheques.

In het bedrijf Kwadrant in de Szamotulystraat in Tielt vonden ze blijkbaar geen geld. De dieven stelden zich tevreden met een draagbare computer. De politiediensten kregen vrijdagmorgen even later nog een vierde melding van inbraak in een bedrijf. De melding kwam uit de Industriestraat in Ruiselede. Daar werd ingebroken in het bedrijf Biebauw. De dieven gingen aan de haal met geld uit de burelen. (RSO)