Voor het tweede jaar op rij organiseerst het Leebeek Fishing Team een hengelkampioenschap voor dames. Op zondag 12 augustus mogen de vrouwen een lijntje uitwerpen. De mannen mogen enkel helpen om het aas aan de haak te bevestigen en de vis te onthaken. En om vrouwlief aan te moedigen natuurlijk.

Het Lebeek Fishing Team telt 36 wedstrijdvissers en een twintigtal recreatieve vissers. Zij demonstreren geregeld hun kunnen aan de Lebeekvijver vlakbij het containerpark in Eine. Jaarlijks zijn er vijf wedstrijden voor het kampioenschap, een koppelwedstrijd, een marathonwedstrijd, een wintervissing en een vakantievissing waaraan ook de recreatievissers kunnen deelnemen. Het Lebeek Fishing team heeft ook een eigen clubblad waarin alle clubnieuwtjes staan en waarmee de communicatie tussen bestuur en leden bevorderd wordt.


Ladies night
Vijf jaar geleden besloten voorzitter Karel Vanden Bulcke, adjunct-voorzitter Etienne Delarue en medebestuursleden Erik De Meyer, Geert Roobroeck en Maurice Verleyen om via een soort Ladies Night , zoals de voetballers dat kennen, ook de echtgenotes van de vissers eens op de voorgrond te plaatsen. Zij kregen een vishengel in de handen gestopt en mochten tonen wat zij daarmee konden uitrichten. Het initiatief sloeg aan en sinds vorig jaar mogen ook dames van andere clubs meedingen naar de titel Kampioene van Groot-Oudenaarde .

Annie Ghijs uit Zingem won toen de wedstrijd, maar uiteraard ging de titel naar de eerste inwoonster van Groot-Oudenaarde. Dat was Nelly De Scheerder uit Ename, die in de totaalstand beslag legde op de tweede plaats.

Zondag wordt het Dameskampioenschap -- dat de goedkeuring van de Verenigde Vissers Oudenaarde (VVO) wegdraagt -- om 14.30 uur op gang gefloten. Dertig dames hanteren er tot 18 uur hengel en schepnet. Gedurende de wedstrijd mogen de mannen wel een handje toesteken. Het aas aan de haak bevestigen of de vis onthaken, is immers niet zo eenvoudig. Meteen na het einde van de wedstrijd wordt de inhoud van alle leefnetten gewogen. Alle aanwezigen kunnen daarna op de oevers van de vijver genieten van de Leebeek-picknick. Rond 20 uur vindt daar ook de prijsuitreiking plaats.