In de nacht van donderdag op vrijdag gaat een gedeelte van het Debroux-viaduct in Oudergem opnieuw open richting Brussel. Minister Jos Chabert (CD&V) besliste de niet-beschadigde baanvakken afwisselend in te schakelen.

Twee rijstroken richting Namen zijn niet aangetast door de brand. Het Brussels Gewest gaat de lateraal gelegen Oude Waverseweg inschakelen als extra rijstrook. Omdat de weg op tien meter na geen aansluiting geeft op de E411 gieten werklieden daar nu beton. Maar door de vrieskou verloopt de verharding trager. Het duurt tot vrijdagochtend voor de weg berijdbaar is.

Tijdens de spits zullen telkens twee baanvakken beschikbaar zijn. 's Ochtends richting Brussel, 's avonds richting Namen.


Noodbrug afgevoerd
Het plan om een noodbrug te installeren, is nog niet volledig afgevoerd. Minister Chabert houdt het achter de hand voor het geval het afwisselend baangebruik niet slaagt. Een noodbrug zou de capaciteit van de brug uitbreiden.

Dat is geen overbodige luxe want twee rijstroken tijdens de spits is mogelijk onvoldoende. De verkeerspolitie roept daarom op zoveel mogelijk het openbaar vervoer te blijven gebruiken of alternatieve routes te volgen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig