De familie Jacobs beleefde de afgelopen week een kleine nachtmerrie. Vrijdagnacht werd ingebroken in de voor hun huis geparkeerde Toyota Carina. De boorddocumenten werden ontvreemd. Zondagnacht kwamen de dieven nog eens langs om de wagen helemaal te jatten. Tot consternatie van de familie Jacobs lag ook de rolstoel van zoontje Davy in de gestolen auto.

De zestien jaar oude Toyota was toch aan vervanging toe, maar het verdwijnen van de rolstoel van zoontje Davy zadelt Jean-Pierre Jacobs en zijn echtgenote Ilse wel met een flinke kater op. ,,We kregen pas een nieuwe rolstoel voor Davy vanwege de Bond Moyson en zullen nu zelf moeten opdraaien voor een nieuwe. We ontvingen al enkele telefoontjes van behulpzame mensen, maar met een rolstoel voor volwassenen kunnen we helaas niets aanvangen. Ik vrees ervoor dat de dieven de rolstoel ergens zullen dumpen. Vrijdagnacht werd het cilinderslot van onze wagen eruitgehaald en de boordpapieren gestolen. Op maandag zouden we een nieuw slot laten installeren, maar de dieven waren ons te snel af. Zij wisten wellicht ook dat we er tijdens het weekend niet zouden in slagen om de geforceerde autogrendel te laten herstellen. Dat onze wagen werd gestolen is jammer maar geen ramp. Zonder de aangepaste rolstoel zitten we echter ernstig in de knoei, want nu moeten we Davy telkens dragen als we ergens heen willen. Onze 11-jarige zoon is immers zwaar gehandicapt en kan niet lopen. We hopen dan ook dat de daders ons de rolstoel terugbezorgen'', hoopt Ilse op enig medeleven.

De brutale diefstal zorgt wel voor enige onrust onder de inwoners van de August De Brabanterstraat. ,,Wat kunnen dieven aanvangen met een oude gedeukte auto?'', vraagt Ilse zich vertwijfeld af. ,,Een nieuwe wagen werd besteld. Een anti-diefstalverzekering dringt zich wellicht op'', klinkt het wrang.