Langs de Torhoutsesteenweg in Oostende staat de toegangsweg naar en het gebouw van de garage Ostend Motors, verdeler van onder meer Volkswagen en Audi, sinds weken volledig verscholen achter een rij mobilhomes. Die werden er op eigen grond geplaatst door mobilhomebedrijf ACM Urbano, meteen nadat Ostend Motors ook mobilhomes begon te verkopen. Het mobilhomegeschil dreigt nu door de rechter beslist te worden.

,,Wij kregen het aanbod om alleenverdeler voor heel België te worden van de mobilhomes van de firma Maes uit Stasegem, mobilhomes gebouwd op het chassis van Volkswagen, die wij verdelen. Wij zijn totaal geen concurrenten van onze buur, vermits Maes enkel op maat gemaakte mobilhomes maakt,'' zegt Johan Bossuyt van Ostend Motors.

,,Dat is echter in het verkeerde keelgat geschoten bij het naastgelegen bedrijf en er werd een muur van mobilhomes geplaatst om ons aan het oog van het verkeer op de Torhoutsesteenweg te onttrekken. Onze advocaat gaf een gerechtsdeurwaarder opdracht de muur aan dat soort wagens permanent te fotograferen. Dit kan immers niet'', aldus Johan Bossuyt.


Lusbeweging voor klanten
Dat wordt dan weer tegengesproken door Paul Dendooven van ACM Urbano. ,,Daar staan onze tweedehands-mobilhomes op onze eigen bedrijfsterreinen. We zijn nu een soort lusbeweging aan het bouwen voor onze klanten, waarmee die alle gestalde mobilhomes kunnen bekijken. Dat wij onze grond ten volle willen benutten, kan niemand ons toch kwalijk nemen'', reageert Paul Dendooven.

,,Momenteel staan er wat minder mobilhomes, maar als er weer meer in stock zijn, moeten we ze toch ergens stallen. Het zou spijtig zijn dat we elkaar als buren daardoor minder goed zouden begrijpen'', aldus nog Paul Dendooven.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in