Madeleine Blockmans (69) en haar man Charles Vancraeynest (72) uit de wijk Humelgem zijn voor Steenokkerzeel de meest verdienstelijke vrijwilligers. ,,We doen het al jaren. We waren zelfs nooit met vakantie. We doen het graag en willen nog niets opgeven.''

Het zit hen in het bloed. Je vindt geen vereniging in Humelgem waar ze niet aan de slag zijn. Toch hadden ze de handen vol toen ze jonger waren. Charles werkte op het vliegveld van Oostende als elektricien. Daarna kon hij aan de slag op het vliegveld van Melsbroek. Toen kreeg hij een boontje voor Madeleine. Ze wonen nog altijd in haar ouderlijk huis.

Madeleine is voorzitster van de KVLV, lid van de wandelclub, van Ziekenzorg en de parochieploeg en sterkhouder van de Ziekenzorg-hobbyclub. Charles is gewezen voorzitter en wijkmeester voor de Bond van Grote en Jonge Gezinnen; voorzitter van de Christelijke Gepensioneerdenbond; duivel-doet-al voor het Davidsfonds; lid van de wandelclub, seniorenraad en Spullenhulp; helpende hand bij Wielerclub Het Wiel en lid van de parochieploeg.

Hij was ook de bezieler van de vroegere Steenokkerzeelse afdeling van de burgerlijke bescherming bij de reddingsploeg. Madeleine zat in de detectieploeg. Voor doktersbezoek met een zieke die niet kan rijden, wordt Charles opgeroepen. Hoe vaak zit zijn auto niet vol zakken met kleding voor Spullenhulp?


Cruise
,,Het is begonnen op vraag van de pastoor en zijn meid. Mijn ouders hadden een slagerij. Toen die twee naar de winkel kwamen, vroegen ze of we niet eens een handje konden toesteken. Het is nooit meer gestopt'', vertelt Madeleine.

,,We hebben vijf kinderen grootgebracht. Er zijn momenten geweest dat we de kleinsten op de rug meedroegen tijdens een wandeling. Toen we trouwden, zijn we drie dagen naar Echternach geweest. Sedertdien kenden we geen vakantie. Er was alle dagen wel iets. Tot we vorig jaar onze gouden huwelijksjubileum vierden. Van de kinderen kregen we een cruise van vijf dagen'', lacht Charles.

Afbouwen? ,,Als het wat kalmer is vragen we ons soms wel eens af waar we mee bezig zijn. Maar zeg ons eens wat we moeten laten vallen?'' (RBZ)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig