De correctionele rechtbank in Mechelen heeft woensdag het proces overgedaan tegen Eugeen S. (50) en Carina D.B. (41). Het koppel werd eind maart vorig jaar bij verstek tot tien jaar cel veroordeeld voor mishandeling en verkrachting van een 33-jarige vrouw. Het slachtoffer werd een jaar lang als huisslavin behandeld. Beide beklaagden werden enkele weken geleden opgepakt om hun straf uit te zitten, maar tekenden onmiddellijk verzet aan tegen het verstekvonnis.

De openbare aanklager vorderde gisteren de bevestiging van het eerste vonnis, en beklemtoonde daarbij nogmaals de gruweldaden die het slachtoffer een jaar lang heeft ondergaan. De twee advocaten van beide beklaagden drongen aan op psychologische hulp. Op 25 januari doet de rechtbank uitspraak.

De feiten vonden plaats op de flat van het koppel, aan de Oscar Van Kesbeeckstraat in Mechelen, van november 1998 tot kerstdag 1999. Beide betichten verhuisden intussen naar Antwerpen.

Het slachtoffer kampte destijds met financiële problemen en werd door het Mechels koppel in huis genomen. Wat de vrouw daar moest meemaken is volgens het parket onvoorstelbaar. Ze houdt aan de nachtmerrie blijvende fysische en psychische letsels over. Ze werd gefolterd met kokend water en een heet strijkijzer en kreeg een paar keren een pistool tegen het hoofd gedrukt. Een gebroken pols en een gebroken neus mocht ze niet laten behandelen. Op kerstdag 1999 ontsnapte de vrouw en zocht ze haar toevlucht in een nabijgelegen pizzeria. Van daaruit werd de rijkswacht verwittigd. Het onderzoek dat daarop volgde bracht de weerzinwekkende feiten aan het licht. (JC)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig