De gewezen nachtbar Villa Romana aan het Kraanplein in Brugge heropent deze zomer zijn deuren als Defensiehuis West-Vlaanderen. Het pand werd door het ministerie van Defensie gekocht voor 941.995 euro (38 miljoen frank). In elke provincie is er zo'n Defensiehuis.

Momenteel zijn verbouwingswerken bezig, wat het prijskaartje met nog eens enkele honderdduizenden euro zal opdrijven. In het pand was op de gelijkvloerse verdieping de al enkele jaren leegstaande Villa Romana ondergebracht. Erboven bevinden zich appartementen en studio's.

,,Dit Defensiehuis zal de sociale dienst, de dienst publieke relaties (die ook instaat voor de rekrutering en selectie van nieuwe militairen) en de socio-culturele dienst van de krijgsmacht herbergen. Het provinciecommando zal ook deel uitmaken van dit Defensiehuis, maar blijft gehuisvest in de Kuipersstraat, op honderd meter van het Kraanplein'', zei commandant Michel Vanhakendover op de nieuwjaarsontvangst van het provinciecommando in het Provinciaal Hof in Brugge. (CG)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig