Het ziet er naar uit dat er binnenkort weer leven komt in de winkelgalerij St. Michiel. Het pand, tussen de Zuidstraat en de St. Michielskerk, staat al jaren te verkommeren en ligt er verlaten bij.

,,St. Michiel is nooit zo aantrekkelijk geweest als Galerij De Meester omdat het niet zo dicht bij de grote winkelstraten ligt'', zegt Jan Stragier van immokantoor Stragimo. ,,Nu hebben we wel een ernstige kandidaat waarmee we onderhandelen over de volledige gelijkvloerse verdieping van St. Michiel.

Stragimo heeft ook enkele winkels te huur in Galerij De Meester. ,,Dat er minder belangstelling is, heeft niet te maken met de huurprijs. De gemiddelde richtprijs van een pand is 1.200 euro (50.000 frank). Daar wordt dan over onderhandeld in functie van oppervlakte, termijn, enz. Ik denk dat het wel te maken heeft met de algemene tendens dat gaanderijen minder in trek zijn.''

Filip Ghesquière, de syndicus van Galerij De Meester, had tot in 1999 zijn fiscaal kantoor in Galerij St. Michiel. ,Ik had er mijn zaak tien jaar eerder opgestart en huurde op het einde al drie panden. Toch was het nog te klein. Naarmate het kantoor groeide, wou ik meer uitstraling en parkeermogelijkheid. Daarom heb ik gekozen voor een nieuwbouw aan de rand van de stad. In die tien jaar in St. Michiel heb ik iedereen zien vertrekken. Ik was in 1999 de laatste die er nog zat.'' (AVN)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig