De gemeenteraad buigt zich deze maand over de aankoop van een nieuwe ambulance voor de dienst 100 van de brandweer. De aankoopprocedure neemt veel tijd in beslag. De levering heeft daarom wellicht tegen eind dit jaar plaats.

De nieuwe ambulance vervangt het huidig voertuig dat versleten raakt. In de huidige ambulance is bovendien niet overdreven veel ruimte voor het vervoer van patiënten. De gemeente houdt voor de geplande aankoop 86.700 euro (3.497.469 frank) aan de kant.

De gemeente investeert dit jaar in totaal ongeveer 1,05 miljoen euro (42 miljoen frank). Dat is ruim het dubbele tegenover 2001. ,,Vorig jaar grepen enkele geplande openbare werken niet plaats. In de meeste gevallen sleepte de afhandeling van de dossiers langer aan dan verhoopt. In 2001 werd uiteindelijk 471.000 euro (19 miljoen frank) geïnvesteerd.


Potje
Dat was slechts twee derden van het voorziene budget. Wij kunnen daarom dit jaar wat hoger grijpen zonder te overdrijven. Een investeringslast van pakweg 750.000 euro (30,25 miljoen frank) op jaarbasis is op maat van Ledegem. Ondanks de inhaalbeweging van dit jaar blijft die limiet aan de eindmeet gerespecteerd'', verduidelijkt burgemeester Paul Vanhie.

Een groot aandeel van het investeringsbudget 2002 gaat naar de renovatie van de buitengevels van de Rollegemse kerk. Het geraamde prijskaartje bedraagt 280.846 euro (11.329.299 frank). Een opknapbeurt aan de binnenkant van de Sint-Janskerk komt later aan de beurt.


Meisjeschiro
De Winkelse meisjeschiro Nele krijgt dit jaar een nieuw onderdak. De gemeente koopt het huidig chiroheem aan en gooit het oude gebouw daarna tegen de grond. In de plaats komt een nieuwbouw langs de Kerkstraat. Samen goed voor een investering van 99.157 euro (4 miljoen frank). Tijdens de bouwwerken wordt chiro Nele gehuisvest in het woonhuis van de vroegere Gilde in Winkel. De verhuizing is gepland in de krokusvakantie.

Op haar tijdelijk adres kampt de meisjeschiro met plaatstekort. De gemeente zal daarom waken over een snelle afhandeling van de bouwwerken. De gemeente rekent daarbij op een helpende hand van de jeugdbeweging. In de schaduw van de Winkelse sporthal lopen eveneens afbraakwerken van stapel. Gedurende de tweede helft van 2002 wordt daar alvast het oude gemeentehuis gesloopt voor de komst van een nieuwe zaal voor de socio-culturele verenigingen van eigen bodem. (HWR)

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in