De sociale bouwmaatschappij De Zonnige Woonst heeft in de Peperstraat in Hamme de woningen met nummer 7, 9 en 11 aangekocht. Het gaat om het pittoreske Peperholleken -- het vroegere taverne-restaurant -- en de aanpalende pastoorswoningen. De panden worden gesloopt en maken plaats voor een complex met zeventien appartementen.

De nieuwbouw -- in de schuif voor volgend jaar -- zal het straatbeeld in de Peperstraat verder veranderen, aansluitend op het complex van de intercommunale Dender-Durme-Schelde in samenwerking met ACV en CM. Deze kantoren met bovenliggende woongelegenheden zijn zo goed als instapklaar. Met 't Peperholleken en de vroegere woningen van de onderpastoors uit vervlogen tijden verdwijnen voor het publiek bekende locaties. Het lage huisje op de hoek werd tot voor twintig jaar geëxploiteerd als taverne-restaurant De Geuzenhoeve en kreeg daarna van de nieuwe uitbater opnieuw de historisch gefundeerde naam 't Peperholleken. Voor de realisatie van zeventien appartementen en ondergrondse parkeerplaatsen trekt De Zonnige Woonst om en bij de 1,86 miljoen euro (75 miljoen frank) uit.


Nieuwe projecten
De Hamse sociale bouwmaatschappij heeft voor volgend jaar nog heel wat grootse projecten op de rol staan. Markant is alvast de nieuwe bestemming die wordt gegeven aan het vroegere kleuterschooltje in de Kardinaal Cardynlaan. Daar komen volgend jaar acht woningen met een totaal prijskaartje van ongeveer 745.000 euro (30 miljoen frank). In de Evangeliestraat worden zeven nieuwe woningen en vijf sociale kavels gerealiseerd, goed voor een investering van 620.000 euro (25 miljoen frank). Twintig woningen in de Nieuwelaan -- realisatie in 2003-2004 -- zullen het viervoud daarvan kosten. Op de hoek van de Slangstraat en de Guillaumestraat (vroegere groenten- en fruithandel De Heyn) bouwt de maatschappij volgend jaar vier woningen (372.000 euro of 15 miljoen frank). In Moerzeke maakt het Rode Kruisgebouw aan het Molenplein plaats voor drie appartementen. De Zonnige Woonst plant in 2003 ook renovatiewerken aan de platte daken in de wijk Vlierkouter en het buitenschrijnwerk in Oostkouter.

In de zomer van dit jaar zullen in de Kaaldries vijftien sociale kavels te koop worden aangeboden. ,,Met inbegrip van de geplande realisaties van de komende jaren en de afwerking van lopende projecten in Neerlandt, Kaaldries en Veldstraat spreken we over een totaal investeringsbedrag van ongeveer 15 miljoen euro (600 miljoen frank)'', legt directeur Norbert De Pillecyn uit.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig