De allereerste fandag van voetbalclub Koninklijke Heusden-Zolder werd een voltreffer. Meer dan tweeduizend supporters van de club waren naar het St.-Willibrordusplein afgezakt om de spelers succes te wensen bij de start van het nieuwe voetbalseizoen. Onder de aanwezigen waren ook opvallend veel Japanners.

De komst van sterspeler Takayuki Suzuki heeft bij de supporters de vlam in de pan doen slaan. Het was drummen op het St.-Willibrordusplein om een glimp van de spelers op te vangen. Er waren slechts weinig gelukkigen die een handtekening konden bemachtigen.


Suzuli
Onder de aanwezigen was er ook een sterke Japanse delegatie. Zij kwamen uiteraard speciaal voor Suzuki. Elke wedstrijd van hun landgenoot zal immers uitgezonden worden via een Japanse betaalzender. Geen wonder dat de echte fans wilde weten waar Heusden-Zolder precies ligt.


Eerste nationale
Maar ook voor de supporters van het eerste uur was dit een hoogdag. ,,Dat wij dit nog mogen mee maken'', zegt Peter Aerts. ,,Ik ben al jaren supporter van deze club en heb er altijd in geloofd dat ze in eerste nationale zouden spelen. Als je nu die spelers op het podium ziet staan dan hebben zij de promotie ook dik verdiend, vind ik. Het zal natuurlijk een stuk moeilijker worden dan vorig jaar. Dat is normaal maar ik zal altijd achter de club blijven staan. Laat de mensen die vinden dat dit het tweede elftal van RC Genk is maar praten. Wij weten beter. Deze club heeft een eigen ziel en een eigen karakter. Daar kan geen enkele club tegenop. Ik ben er dan ook rotsvast van overtuigd dat wij dit jaar niet degraderen'', aldus Peter Aerts.

De fandag werd afgesloten met een ontvangst van de spelers door het gemeentebestuur.