De lift in het Tweebronnencomplex is nog altijd buiten werking. Om dat ongemak tijdelijk op te vangen, kunnen bejaarden, gehandicapten en mensen met kinderwagens gebruik maken van de goederenlift. Boze tongen beweren dat die lift niet onderhouden wordt, al ontkend schepen Saïd El Khadraoui dat in alle talen.

Al maanden is de lift naar de bibliotheek en de leeszaal buiten werking omdat de Spaanse firma weigert een onderhoud en een reparatie uit te voeren. De stad Leuven heeft echter een alternatief gezocht voor de bezoekers die via de Rijschoolstraat naar de bibliotheek willen. ,,De goederenlift staat ter beschikking van bejaarden, gehandicapten en mensen met kinderwagens. Kortom, iedereen die moeilijk te been is.'', zegt schepen Saïd El Khadraoui.

Boze tongen beweren echter dat de goederenlift niet veilig is. Naar verluidt zou de lift geen onderhoud meer krijgen. ,,Klopt niet'', zegt schepen El Khadraoui. ,,Voor zover ik weet, wordt de goederenlift onderhouden zoals het hoort. Om de zes maanden krijgt de lift een onderhoud. Alle wettelijke veiligheidsvoorschriften zijn dus in orde. De gebruikers van de goederenlift moeten zich dus geen zorgen maken. De stad Leuven zou het immers niet in haar hoofd halen om inwoners gebruik te laten maken van een onveilige lift.''

Ondertussen gaat de soap over de gewone lift verder. Het conflict met de Spaanse firma is nog lang niet ten einde. De stad Leuven heeft het bedrijf in gebreke gesteld en volgt nu de procedure. We hopen zo snel mogelijk een nieuwe firma aan te duiden voor het onderhoud van de lift, maar dat heeft nu eenmaal tijd nodig. De definitieve oplossing is nog niet in zicht, maar er wordt aan gewerkt'', besluit schepen El Khadraoui.