In 't Vlot in Pamel oefenen elke zaterdag 160 kinderen dansnummers in. De kinderen zijn lid van Jopada, Jong Pamel Danst, een afdeling van de Pamelse Gezinsbond. Op zaterdag 16 augustus brengen de jonge dansers acht nummers tijdens het zesde Midzomerbondsfeest.

De leden van Jopada zijn ingedeeld in vier leeftijdsgroepen. Geert Van der Meeren is de coördinator van Jopada: ,,Elke groep brengt twee nummers tijdens het Midzomerbondsfeest. In de lessen, die telkens op zaterdagvoormiddag plaats vinden, worden vooral free style, hiphop en countrynummers aangeleerd. Daarbij heeft Jopada sinds vorig jaar een dansgroep voor volwassenen op woensdagavond. Op zaterdagmorgen organiseren we ook kleuterturnen in de Pamelse gemeenteschool''.

De Gezinsbond hield vroeger een bondsfeest in de zomer en een ledenfeest in het najaar. Paul De Saeger: ,,Hierop kwamen de laatste jaren vooral oudere leden af, en weinig jongere. Daarom besloten we beide feesten te combineren tot een zomerfeest met barbecue. Mede door de dansoptredens brengen de kinderen hun ouders, grootouders en andere familieleden mee.''

Tijdens het Midzomerbondsfeest is er veel aandacht voor kinderenmet een rommelmarkt, een springkasteel, hindernissenpiste, speeldorp, schminkstand en rad van fortuin.

  • Midzomerbondsfeest van Gezinsbond Pamel op zaterdag 16 augustus vanaf 15 uur in een tent aan 't Vlot. Barbecue vanaf 17 uur. Eetkaarten op voorhand bestellen op telefoonnummer 054-32.12.77.