Sonomania is een recente Gooikse organisatie. Het doel van de groep is dansfeesten uitbouwen. De opbrengsten gaan naar goede doelen. Op 15 november halen ze Milk Inc en enkele dj-acts naar Gooik. De winst gaat naar de Rode Kruisafdeling Lennik-Gooik. Sonomania zoekt nog sponsors om de avond financieel rond te krijgen.

Vorig jaar kwamen enkele jongeren tot de conclusie dat er in het Pajottenland weinig echte dansfeesten plaats vinden.

Jeroen Timmermans: ,,In Gooik zelf zijn er weinig fuiven. De volksmuziek die hier hoge toppen scheert, spreekt ook maar een klein gedeelte van de jongeren aan. En voorts heeft bijna elke gemeente hier een eigen dorpsfeest of -weekend. Daar we voor onze danshappening een grote naam naar Gooik wilden halen, kozen we voor Milk Inc. Zij waren enkel nog vrij op 15 november. Deze groep stond toch op bijna alle podia van de grote festivals en wordt dagelijks meermaals op de radio gedraaid. Ze vormen de top in de Belgische dansmuziek''.


Dure onderneming
Omdat de organisatoren van Sonomania, zoals de jongeren hun vereniging noemen, geen geschikte zaal vinden in Gooik, plaatsen ze een tent met warme luchtblazers op het atletiekplein.

Koen Albert: ,,Milk Inc, enkele gekende dj's en die tent maken 15 november voor ons een dure onderneming. Daarom zoeken we sponsors om het evenement financieel mogelijk te maken. En we rekenen daarbij op handelaars en bedrijven die iets willen doen voor het goede doel. De opbrengst van ons evenement gaat immers naar het Rode Kruis van Lennik-Gooik, voor de aankoop van werkmateriaal''.

Bij Sonomania denkt men dat de echte dansliefhebbers naar Gooik zullen afzakken op 15 november. Timmermans: ,,We organiseerden al twee dansfuiven in zaal Familia, telkens met ruim succes. Die opbrengst schonken we via kennissen aan goede doelen. Voor 15 november hopen we 1.500 tot 2.000 bezoekers over de vloer te krijgen. En voor wie nog twijfelt: dance music hoeft niet echt in een megadancing. Met de gepaste accommodatie bekom je in een tent ook schitterende resultaten''.