Het waren buren die plots een rookontwikkeling opmerkten in en om een chalet in de Drogenbroodstraat 11 in Koolskamp. Toen de brandweer van Ardooie ter plaatse kwam had het vuur al lelijk huisgehouden.

De vorige bewoner van de chalet was net verhuisd, Luc Denys uit Ledegem wou er bureaus in onderbrengen voor zijn veebedrijf. De chalet staat er zo'n vijf jaar en was ingericht als woning.

De brandweer van Ardooie was snel ter plaatse en kon de vlammen even snel doven. Dit kon echter niet beletten dat het houten gebouw binnenin volledig uitbrandde. ,,Er stond nog wat huisraad in, zaken die de vorige bewoner had achtergelaten en die ik zou overnemen'', vertelt Luc Denys, die in de achtergelegen loodsen dieren zou onderbrengen.


Slachtoffer pyromaan
,,De inrichting van de loods was achter de rug. Eerstdaags wou ik er dieren in onderbrengen. Ook liet ik het dak van de chalet vernieuwen. Ik wou dit gebouw als bureau gebruiken.''

Luc Denys werd ingelicht over de brand toen hij in de omgeving van Doornik was. ,,Ik was onderweg met de auto en reed onmiddellijk hier naartoe. Maar ik stond anderhalf uur in de file voor een brand van een vrachtwagen geladen met stro in Wallonië.''

Het is al de derde keer dat Luc Denys met een brand geconfronteerd wordt. Enkele jaren geleden nog werd hij het slachtoffer van een pyromaan in Roeselare.