De zeventienjarige Tanase De Baere is spoorloos. De jongen, die achttien wordt in november, verbleef in een opvangtehuis in Aalst en werd op 22 juli voor de laatste keer gezien. Volgens het parket van Dendermonde is de verdwijning onrustwekkend en met hulp van Child Focus wordt de jongen opgespoord.

Tanase De Baere is van Roemeense afkomst. Hij verbleef tot zijn twaalfde in een Roemeens weeshuis en werd toen geadopteerd door een gezin uit Aalst. Het ging erg goed met de timide, nogal in zichzelf gekeerde jongen, tot in januari dit jaar zijn adoptievader overleed aan een slepende ziekte. Toen kwam Tanase De Baere in een opvangtehuis voor minderjarigen in Aalst terecht. Vrienden en hobby's had hij niet. Wellicht is de jongen nu op de dool. Het parket van Dendermonde sluit wel uit dat Tanase terug naar Roemenië zou zijn. Hij was goed ingeburgerd en liet zich met de Nederlandse naam 'Brecht' aanspreken.

Tanase De Baere verdween op dinsdag 22 juli om 14.30 uur uit het opvangtehuis. Hij is normaal gebouwd en 1,63 meter groot, heeft halflang bruin haar en groene ogen. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een rood T-shirt, een witte short en sportschoenen. Hij had een zwarte rugzak bij en verplaatste zich met een zwarte mountainbike.

Wie de vermiste heeft opgemerkt, kan contact opnemen met de lokale politie van Aalst op het gratis nummer 0800/91.119 of op het nummer 110 van Child Focus. (PDC)