Een familie met twee jonge kinderen is zondag in de loop van de voormiddag ontsnapt aan een heus drama. Het hele gezin _ moeder, vader en de kinderen van drie en anderhalf jaar _ raakten in de badkamer in hun huis in de Begijnestraat bedwelmd door een tekort aan zuurstof.

De vader van de familie wou samen met zijn zoontje een douche nemen. Op dat moment vertoonde de kleine jongen intoxicatie- verschijnselen. Hij schudde en beefde over zijn hele lichaam. Snel daarna viel hij in slaap. Al vlug kon een attent familielid de link leggen met CO- uitwasemingen.

Volgens de politiediensten ging het om een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Het gure weer met de niet aflatende wind, het verwarmingstoestel in de badkamer en de vier personen die allen in de kleine ruimte aanwezig waren, zorgden voor het CO-alarm.

Het gezin werd overgebracht naar het Onze-Lieve-Vrouw-ziekenhuis van Aalst waar het met speciale apparatuur behandeld werd. Door het snelle ingrijpen kon de familie in de loop van de dag het ziekenhuis alweer verlaten. (FOW)