Ons caravanneke , zo wordt de nieuwe aanwinst van de Halse jeugddienst minzaam genoemd. Via de koopjeskrant konden de Halse jeugdwerkers een oude caravan voor een appel en een ei op de kop tikken. Sinds deze week trekken de jeugdconsulenten Els De Broyer, Marc Decoster en Sam Abrams er de boer mee op voor een enquête over het Halse jongerenblad Hallergie.

. Deze week reden ze met hun caravan al de speelplaatsen op van de Don Bosco-school en het Onze-Lieve-Vrouwecollege en hadden ze ook op de Grote Markt veel bekijks. Volgende week doet de caravan ook nog het Koninklijk Atheneum, het KTA en het Heilig Hartinstituut aan.

,,We hebben de caravan opvallend en kleurrijk laten bewerken door enkele Halse grafitti-kunstenaars'', vertelt Els De Broyer. ,,Het resultaat is er naar. Als we ergens parkeren, komen jongeren spontaan naar ons toe. Ze vinden het tof. De idee om met een kleurrijke caravan naar de jongeren toe te stappen, komt van onze stagiaire Simon Vanden Eynde''.

Uiteraard kocht de Halse jeugddienst ons caravanneke niet zomaar. Momenteel gebruiken de Halse jeugdwerkers de caravan om onder de jongeren een enquête te doen over het Halse jongerenblad Hallergie. In de scholen en op drukke plaatsen planten ze de komende twee weken hun opvallend vehikel neer en laten er een vragenlijst op de voorbijgangers los.

,,Hallergie bestaat nu al een tweetal jaar als informatieblad specifiek voor de Halse jeugd. Tijd dus om eens te polsen wat de jongeren er van vinden. Wat vinden ze leuk en wat niet?'', gaat Els De Broyer verder. ,,Uit de eerste reacties die in onze caravan binnenlopen, blijken de jongeren Hallergie wel te appreciëren. De fotostrip en de jongerenagenda blijken de meest gelezen bladzijden te zijn. Wel hebben we vastgesteld dat op de Halse scholen veel jongeren Hallergie niet kennen omdat ze buiten Halle wonen''.

Omdat de caravan succes oogst, wil de Halse jeugddienst de caravan ook voor andere acties inschakelen. ,,Waar en wanneer valt nog af te wachten. Het gaat om een oud ding die zijn beste dagen duidelijk heeft gehad. We zien wel'', aldus Els De Broyer. (IDH)