De Dilbeekse jeugdraad en -dienst lanceren deze week een derde jongerengids. Daarin staat alle informatie die nuttig kan zijn voor jongeren (en ouders). De ultieme droom van de jeugdraad is een eigen jongerenkrant.

Het is de derde keer op rij dat de jeugdraad en jeugddienst samen uitpakken met een jongerengids. ,,In 1995 was er ook al eens een jongerengids, maar nu is er al drie opeenvolgende jaren één'', zegt Walter Killens, de voorzitter van de jeugdraad. ,,We willen er ook volgend jaar één maken. De informatie veroudert immers snel en na enkele jaren is zo een gids al achterhaald''.

In de gids staat allerlei informatie over jeugdbewegingen, jeugdhuizen, de jeugddienst, scholen, ... ,,Het is een bundeling van alle informatie die jongeren nodig kunnen hebben'', beschrijft Killens. ,,Ook voor ouders kan het nuttig zijn als ze iets willen opzoeken over een school of als ze hun kinderennaar chiro of scouts willen sturen''.

De gids werd gedrukt op duizend exemplaren en is te krijgen via de jeugddienst, in Westrand, het gemeentehuis, jeugdverenigingen of via de website voor de jeugd. ,,En het is de bedoeling dat we van al onze exemplaren af geraken'', zegt Killens lachend.

De jeugdraad droomt echter van meer dan alleen een jaarlijkse gids. ,,Onze ultieme droom is een echte jeugdkrant die om e twee, drie maanden uitkomt met allerlei jeugdnieuws'', bekent Killens. ,,Maar dan heb je een echte redactie nodig en veel centen, dus dat zit er voorlopig niet in''. (LVD)

  • Info over jeugdactiviteiten vind je ook op de website www.jeugd.dilbeek.be. Via deze website kan je de gids bestellen. De jeugddienst bevindt zich in Castelhof in Sint-Martens-Bodegem: 02-582.46.20.